Smoothie Slagroomtaart

Kapsel (basisbereiding)

Receptuur voor 6 stuks – 8-personen kapselpan

  • 200 gram Banketbakkersboter
  • 1000 gram heelei
  • 500 gram patentbloem
  • 50 gram Fruit Life citroensap
  • 500 gram suiker

Werkwijze kapsel

  1. Weeg de grondstoffen
  2. Klop de eieren, suiker en citroensap
  3. Zeef de bloem en smelt de boter
  4. Spatel de gesmolten boter door het beslag
  5. Spatel de bloem door het beslag
  6. Verdeel het beslag in de 8 persoons kapselpannen en bak 30 minuten af op ± 180 ˚C. De laatste 5 minuten met de schuif open

Smoothie (basisbereiding) – Receptuur voor 6 stuks – Smaakvariatie Aardbei-Framboos

225 gram Magere Kwark

65 gram melk

375 gram bevroren Fruit Life aardbeien

375 gram bevroren Fruit Life frambozen

20 gram koud bindmiddel

Werkwijze smoothie

  1. Weeg de grondstoffen
  2. Giet de melk en de kwark in de blender
  3. Voeg het ontdooide diepvriesfruit toe en laat de blender in de hoogste stand draaien
  4. Voeg al draaiende het koud bindmiddel toe
  5. Verdeel 170 gram smoothie per schijf in de siliconen mat en vries in
  6. Verdeel 170 gram smoothie per taart en laat het 30 minuten opstijven

Taart (opbouw) – Receptuur voor 6 stuks

1000 gram Afdekgelei (methode invriezen)

Tempeerlikeur (Marasquin)

Decoratie: chocolade en vers fruit

Werkwijze met vers bereide en bevroren smoothie

  1. Snijd het kapsel twee maal in de lengte door
  2. Steek een cirkel van 16 cm doorsnede uit de bovenste plak. Bewaar beide stukken voor stap 6 en 7
  3. Vul de onderste plak met slagroom
  4. Druk de tweede plak kapsel erop en trempeer met trempeerlikeur
  5. Vul de tweede plak kapsel met slagroom
  6. Druk het middelste gedeelte van de uitgestoken kapselplak op de slagroom. Spuit op de buitenste rand een dun lijntje slagroom
  7. Druk de buitenste cirkel op de slagroom rand en tempeer de bovenste plak kapsel
  8. Giet de verse smoothie (methode verbreiding) in de binnenste rand of kies voor de diepgevroren smoothieschijf (methode invriezen)
  9. Spuit de taart op met ongelijke dopjes slagroom
  10. Decoreer met vers fruit en chocolade decoratie

 

< Terug