Kapsel (basisbereiding)
Receptuur voor 6 stuks – 8-personen kapselpan
- 200 gram Banketbakkersboter
- 1000 gram heelei
- 500 gram patentbloem
- 50 gram Fruit Life citroensap
- 500 gram suiker
Werkwijze kapsel
- Weeg de grondstoffen
- Klop de eieren, suiker en citroensap
- Zeef de bloem en smelt de boter
- Spatel de gesmolten boter door het beslag
- Spatel de bloem door het beslag
- Verdeel het beslag in de 8 persoons kapselpannen en bak 30 minuten af op ± 180 ˚C. De laatste 5 minuten met de schuif open
Smoothie (basisbereiding) – Receptuur voor 6 stuks – Smaakvariatie Aardbei-Framboos
225 gram Magere Kwark
65 gram melk
375 gram bevroren Fruit Life aardbeien
375 gram bevroren Fruit Life frambozen
20 gram koud bindmiddel
Werkwijze smoothie
- Weeg de grondstoffen
- Giet de melk en de kwark in de blender
- Voeg het ontdooide diepvriesfruit toe en laat de blender in de hoogste stand draaien
- Voeg al draaiende het koud bindmiddel toe
- Verdeel 170 gram smoothie per schijf in de siliconen mat en vries in
- Verdeel 170 gram smoothie per taart en laat het 30 minuten opstijven
Taart (opbouw) – Receptuur voor 6 stuks
1000 gram Afdekgelei (methode invriezen)
Tempeerlikeur (Marasquin)
Decoratie: chocolade en vers fruit
Werkwijze met vers bereide en bevroren smoothie
- Snijd het kapsel twee maal in de lengte door
- Steek een cirkel van 16 cm doorsnede uit de bovenste plak. Bewaar beide stukken voor stap 6 en 7
- Vul de onderste plak met slagroom
- Druk de tweede plak kapsel erop en trempeer met trempeerlikeur
- Vul de tweede plak kapsel met slagroom
- Druk het middelste gedeelte van de uitgestoken kapselplak op de slagroom. Spuit op de buitenste rand een dun lijntje slagroom
- Druk de buitenste cirkel op de slagroom rand en tempeer de bovenste plak kapsel
- Giet de verse smoothie (methode verbreiding) in de binnenste rand of kies voor de diepgevroren smoothieschijf (methode invriezen)
- Spuit de taart op met ongelijke dopjes slagroom
- Decoreer met vers fruit en chocolade decoratie