blog-single-banner
  • Home
  • Nieuws
  • Pruimen in de spotlight
Terug naar overzicht

Pruimen in de spotlight

Pruimen

Pruimen in de spotlight

Pruimen zijn een populaire fruitsoort die voor diverse gerechten en dranken kan worden gebruikt, zowel zoet als hartig. Van traditionele desserts tot smoothies en stoofschotels, pruimen voegen een zoete en fruitige smaak toe aan elke maaltijd.

Pruimengebak uit Bretagne

Een van de meest populaire gerechten waarin pruimen worden gebruikt, is Far Breton. Deze traditionele Bretonse pudding is gemaakt van een eenvoudig beslag van eieren, melk, bloem en suiker, gebakken met pruimen erin. Het resultaat is een smeuïge, zoete en fruitige pudding die perfect is als dessert. Far Breton kan worden geserveerd met een bolletje ijs of slagroom, wat het nog lekkerder maakt.

Heerlijk confituur en jam

Een andere bekende toepassing van pruimen is in een confituur, of jam. Hierbij worden de pruimen gekookt met suiker en eventueel specerijen, zoals kaneel en kruidnagel, om een zoete, smaakvolle jam te maken die perfect is voor op toast of als begeleiding bij kaas. Pruimenjam kan ook worden gebruikt als vulling in croissants of als smaakmaker in gebakjes en desserts.

Hartige combinaties

Maar pruimen zijn niet alleen geschikt voor zoete gerechten. Ze kunnen ook worden gebruikt in hartige gerechten, zoals in stoofschotels en sauzen. Combineer pruimen met kip, varkensvlees of wild voor een smaakvol en gezond gerecht. Pruimen kunnen ook worden toegevoegd aan salades en bijgerechten voor een zoete, fruitige smaak

Een fruitige smaak aan elk gerecht

Al met al zijn FruitLife pruimen en een veelzijdige en smakelijke vrucht die op vele manieren kan worden gebruikt in zowel zoete als hartige gerechten. Of je ze nu als ingrediënt gebruikt in een traditionele Bretonse pudding, compote, jam, salade of stoofschotel, pruimen voegen altijd een zoete en fruitige smaak toe aan elk gerecht. Ervaar deze smaak zelf en vraag een sample aan van onze pruimenpuree of pruimenhelften!

Inschrijven voor onze nieuwsbrief:

text-image

Uitgebreid assortiment, klaar voor gebruik.

Fruit het gehele jaar door! Fruitlife heeft speciaal voor u uit de beste oogstgebieden het lekkerste en mooiste fruit geselecteerd. Het fruit is makkelijk te doseren, is lang houdbaar, heeft geen toevoegingen en is direct te verwerken.

Vraag assortimentslijst aan
© 2024 Fruitlife | Website door Addmark