blog-single-banner
  • Home
  • Nieuws
  • Zinderde zomersmaak: Passievrucht
Terug naar overzicht

Zinderde zomersmaak: Passievrucht

Ontdek de zinderde smaak van passievrucht

Passievrucht, ook bekend als maracuja, is een exotische vrucht met een verleidelijk aroma en een heerlijk zoetzure smaak. Het is een van de meest populaire tropische vruchten ter wereld en wordt vaak gebruikt in de keuken vanwege zijn veelzijdigheid. Hier zijn enkele heerlijke manieren om passievrucht te verwerken in je culinaire creaties.

Passievrucht compote

Een populaire manier om passievrucht te gebruiken in desserts is door het te verwerken in compote. Dit is een simpele en heerlijke manier om de vrucht te gebruiken. Om een passievruchtcompote te maken, combineer je simpelweg verse passievrucht met suiker en water in een pan. Laat het koken tot de suiker is opgelost en de compote een dikke consistentie heeft. De compote kan worden geserveerd als een topping op ijs, taarten of pannenkoeken.

Ontdek onze diepvries passievrucht

Wil je heel het jaar door passievrucht gebruiken in jouw recepten? Probeer dan ons Fruitlife diepvriesfruit en puree. Wij maken van 100% passievruchten een overheerlijke coulis (fruitpuree) met of zonder toevoeging van suiker. Deze fruitpuree is ideaal als basis voor het maken van bv: cheesecake, ijs, cocktails en of andere desserts.

Passievrucht met Zwitserse room

Passievrucht is ook heerlijk in een Zwitserse room. Zwitserse room is een licht en luchtig dessert gemaakt van slagroom, suiker en eiwitten. Door het toevoegen van passievrucht krijgt de Zwitserse room een fruitige en tropische smaak. Om passievrucht Zwitserse room te maken, klop je eerst slagroom stijf. Meng daarna in een aparte kom de passievrucht coulis en geklopte eiwitten. Vouw voorzichtig de slagroom in de passievrucht mengsel tot alles goed gemengd is. Gebruik de Zwitserse room om te vullen in feuillete, of om op te dienen met fruit.

Kortom, passievrucht is een veelzijdige en smaakvolle vrucht die goed past in een verscheidenheid aan desserts. Of je nu kiest voor een compote, coulis of Zwitserse room, de passievrucht voegt een heerlijk tropische smaak toe aan je creaties. Probeer het eens uit en ontdek de verrukking van deze exotische vrucht.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief:

text-image

Uitgebreid assortiment, klaar voor gebruik.

Fruit het gehele jaar door! Fruitlife heeft speciaal voor u uit de beste oogstgebieden het lekkerste en mooiste fruit geselecteerd. Het fruit is makkelijk te doseren, is lang houdbaar, heeft geen toevoegingen en is direct te verwerken.

Vraag assortimentslijst aan
© 2024 Fruitlife | Website door Addmark