blog-single-banner
  • Home
  • Nieuws
  • Appel: een herfstige verrijking
Terug naar overzicht

Appel: een herfstige verrijking

Appel

Appel: een herfstige verrijking

Appel is een van de meest veelzijdige en populaire ingrediënten in de keuken. Het kan op verschillende manieren worden gebruikt, van het maken van verfrissende cider tot het bereiden van heerlijke appeltaarten en beignets.

Verfrissende cider

Cider is een alcoholische drank die wordt gemaakt van gefermenteerd appelsap. Het begint met het scredding van de appels, wat betekent dat de appels fijn worden gehakt om het sap eruit te persen. Vervolgens wordt het sap opgeslagen in vaten en begint het fermentatieproces. Dit kan enkele maanden tot een jaar duren, afhankelijk van het gewenste resultaat. Het resultaat is een verfrissende drank met een lichte appelachtige smaak en een alcoholpercentage dat kan variëren van 3% tot 8%.

Appelbeignets

Ook beignets zijn een mooie toepassing van appels. Beignets zijn gefrituurde deegballen die vaak worden gevuld met fruit of chocolade. Appels zijn een populaire keuze voor beignetvullingen vanwege hun zoete en sappige textuur. Het deeg voor beignets wordt gemaakt met bloem, gist, suiker, melk en eieren. De appels worden in kleine stukjes gesneden en gemengd met suiker en kaneel voordat ze in het deeg worden gevouwen. Vervolgens worden de beignets gefrituurd tot ze goudbruin zijn en bestrooid met poedersuiker.

Smakelijke baksels

Appelgebak kan op veel verschillende manieren worden bereid met appel. Een van de meest populaire appelgebakjes is de appelcrumble. Hiervoor worden appels in kleine stukjes gesneden en gemengd met suiker, kaneel en bloem. Het mengsel wordt vervolgens bedekt met een laagje kruimeldeeg en gebakken tot het goudbruin is. Een andere populaire keuze is appeltaart, die wordt gemaakt met een taartbodem van bloem, boter en suiker.

Kortom, appel is een veelzijdig ingrediënt dat op verschillende manieren in de keuken kan worden gebruikt. Of het nu gaat om cider, beignets of gebak, de zoete en sappige smaak van appel voegt een heerlijk element toe aan elk gerecht. Deze smaak ontvang je diepgevroren in onze FruitLife IQF appelblokjes, appelsegmenten en appelpuree. Proef het zelf en vraag een sample aan bij ons sales team.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief:

text-image

Uitgebreid assortiment, klaar voor gebruik.

Fruit het gehele jaar door! Fruitlife heeft speciaal voor u uit de beste oogstgebieden het lekkerste en mooiste fruit geselecteerd. Het fruit is makkelijk te doseren, is lang houdbaar, heeft geen toevoegingen en is direct te verwerken.

Vraag assortimentslijst aan
© 2024 Fruitlife | Website door Addmark