blog-single-banner
  • Home
  • Nieuws
  • Zon, zee en een fruitige smoothie
Terug naar overzicht

Zon, zee en een fruitige smoothie

Fruitige smoothie

Van jam tot salades: creatieve manieren om perzik te gebruiken

Perzik is een heerlijke en veelzijdige vrucht die op verschillende manieren kan worden gebruikt in de keuken. Een van de meest populaire manieren om perziken te gebruiken is in jam, saus en salades. Het zoete, sappige vruchtvlees van de perzik voegt niet alleen smaak en textuur toe, maar zit ook boordevol voedingsstoffen zoals vitamine C en vezels.

Perzikjam: een heerlijke manier om van perziken te genieten

Perzikjam is een klassieker die vaak wordt geserveerd bij ontbijt of brunch. De zoete, fruitige smaak van perziken komt perfect tot zijn recht in jam. Om perzikjam te maken, worden de perziken samen met suiker en citroensap gekookt tot ze dik worden. De jam is heerlijk op toast, scones of als toevoeging aan yoghurt.

Een fruitige toevoeging aan je gerechten: perziksaus

Perziksaus kan worden gemaakt door het fruit te pureren en te mengen met andere ingrediënten zoals honing, mosterd en azijn. De saus kan worden gebruikt als dressing voor salades of als marinade voor vlees. Perziksaus is ook een geweldige toevoeging aan gebakken kip of varkensvlees.

Verander je salade met de zoete smaak van perzik

In salades kan perzik ook een verrijking zijn. Het fruit voegt niet alleen een zoete en fruitige smaak toe, maar ook textuur. Gecombineerd met ingrediënten zoals sla, noten, feta kaas en een vinaigrette-dressing, is een salade met perzik een gezonde, maar ook smakelijke maaltijd met een zoete twist.

Het hele jaar door veelzijdige perzik

Kortom, perzik is een veelzijdige vrucht die op verschillende manieren kan worden gebruikt in de keuken. Of het nu gaat om jam, saus of salades, perzik voegt smaak en voedingswaarde toe aan elk gerecht. Met onze Fruitlife perzikblokjes of perzikpuree haal je perzik het hele jaar door naar jouw gerechten. Volg ook onze Instagram pagina voor meer mooie fruitinspiratie!

Inschrijven voor onze nieuwsbrief:

text-image

Uitgebreid assortiment, klaar voor gebruik.

Fruit het gehele jaar door! Fruitlife heeft speciaal voor u uit de beste oogstgebieden het lekkerste en mooiste fruit geselecteerd. Het fruit is makkelijk te doseren, is lang houdbaar, heeft geen toevoegingen en is direct te verwerken.

Vraag assortimentslijst aan
© 2024 Fruitlife | Website door Addmark