Granaatappel: ontdek een fascinerende vrucht

Granaatappels zijn in het fruitschap van de supermarkt een opvallende verschijning. Niet verwonderlijk want deze exotische vruchten lijken enigszins op een mix tussen een ui en een tomaat. Daarbij hebben ze een mooie rode kleur. Dat ze granaatappel worden genoemd, komt door de Romeinen. Zijn vonden de vrucht een malum granatum. Vrij vertaald betekent dit ‘korrelige appel’. Het korrelige slaat op de binnenkant van de granaatappel, want deze is best bijzonder. De vrucht zit namelijk vol met granaatappelpitjes.

De hoge kwaliteit van bevroren granaatappelpitjes van FruitLife

De pitjes van de granaatappel zijn niet alleen smakelijk, maar ook zeer gezond. Een granaatappel is namelijk een prima leverancier van verschillende vitamines en mineralen. Deze waardevolle voedingsstoffen blijven ook goed behouden in onze diepvries. Granaatappelpitjes uit onze vriezers zijn bovendien rijk aan smaak. Hierdoor kunt u er net zulke lekkere drankjes of etenswaar mee maken, wanneer u dit met verse granaatappels zou doen.

Ontdek de veelzijdigheid van onze granaatappelpitjes uit de diepvries

Bevroren granaatappelpitjes zijn een fantastisch ingrediënt. De smaak is ideaal voor zowel zoete, hartige en pittige gerechten. Bovendien zijn de rode pitjes van de granaatappel ook nog eens heel decoratief. Ze zijn daardoor ideaal voor een kleurrijke dressing over een salade. Maar ook warme gerechten uit de Arabische en Oosterse keuken smaken goed met granaatappelpitjes uit onze diepvries. Verder is deze supergezonde vrucht bij uitstek geschikt voor een smoothie. Of geef gebak en desserts wat extra gezondheid met granaatappelpitjes.

Werk snel en makkelijk met bevroren granaatappel

De mogelijkheden met een diepvries granaatappel zijn eindeloos. Wat vaak lastiger is, is het verwerken van de vrucht. Kiest u voor een granaatappel uit de diepvries van FruitLife? Dan kunt u direct met het fruit aan de slag. U hoeft namelijk niet eerst de granaatappel te openen en de pitjes eruit te halen, want dat hebben we al gedaan. Daarbij hebben we gezorgd voor handzame porties. We verkopen onze bevroren granaatappel namelijk in tien verpakkingen van een kilo. Werkt u overigens liever met een puree? Dat kan, want we hebben in onze vriezers ook porties gepureerde granaatappel bevroren.

Granaatappelpitjes van FruitLife proberen en kopen

Wilt u ook uw drankjes, gerechten of voedingsproducten makkelijk op smaak brengen met onze granaatappelpitjes uit de diepvries? Dan kunt deze eenvoudig bestellen bij uw groothandel voor bakkerijen of voor de horeca. Overigens zijn daar ook onze andere diepvriesproducten verkrijgbaar. Zo kunt u onze granaatappelpitjes combineren met andere vruchten, zoals appel, banaan of ananas. Wilt u voordat u gaat bestellen eerst weten hoe onze granaatappel of ander fruit smaakt? Vraag dan gerust een sample aan. U bestelt dit eenvoudig online, daarbij is het gratis!

Sample aanvragen