Tropische kokosbiscuit

Kokosbiscuit

175 gr. Amandelpoeder

175 gr. Kokos

150 gr. Patentbloem

340 gr. Poedersuiker

225 gr. Eiwit 1*

75 gr. Slagroom

675 gr. Eiwit 2*

375 gr. Suiker

Werkwijze

  1. Meng de amandelpoeder, kokos, bloem en poedersuiker
  2. Voeg de slagroom en eiwit 1* toe en roer stevig door
  3. Klop het eiwit 2* en de suiker luchtig
  4. Spatel de massa door het opgeslagen eiwit
  5. Sjabloneer met een dikte van 1,5 cm

Baktemperatuur 180 ˚C kap, 170 ˚C vloer.

Baktijd 15 minuten. Stoomklep dicht.

Recept Mango passie cremeux

100 gr. Fruit Life Mangopuree

50 gr. Fruit Life Passiepuree

85 gr. Suiker 1*

10 gr. Zetmeel

300 gr. Eieren

85 gr. Suiker 2*

3 gr. Gelatine

15 gr. Water

170 gr. Boter

Werkwijze

  1. Zetmeel met koud water mengen
  2. Eieren met suiker 2* mengen
  3. Gelatine weken met koud water
  4. Fruit Life mangopuree en Fruit Life passiepuree met suiker 1* verwarmen
  5. Zetmeel toevoegen en massa even koken
  6. Samenvoegen met eimassa
  7. Garen tot 85°C
  8. Geweekte gelatine toevoegen
  9. Terug koelen tot 35 – 40°C
  10. Boter toevoegen en emulgeren
  11. Uitstorten en glad strijken in een kader van 1 cm
  12. Laat stevig worden in koelkast

Recept Mango limoen compot

200 gr. Fruit Life Limoenpuree

375 gr. Fruit Life Mango puree

500 gr. Fruit Life Mangoblokjes

75 gr. Suiker

20 gr. Pectine

Limoen zeste van 1 limoen

Werkwijze

  1. Verwarm de limoen, mangopuree en de mangoblokjes tot 40°C
  2. Meng de suiker en pectine droog en voeg toe aan de fruitmassa
  3. Kook de massa even door
  4. Voeg verse zeste van 1 limoen toe
  5. Uitstorten en glad strijken in kader van 1 cm boven op de cremeux
  6. Vries samen weg

Recept Zanddeeg koekje

400 gr. Patentbloem

60 gr. Amandelpoeder

4 gr. Zout

160 gr. Poedersuiker

240 gr. Boter

80 gr. Eieren

Werkwijze

  1. Meng de bloem, amandelpoeder, poedersuiker en zout met elkaar
  2. Kruimel de boter hierdoor heen
  3. Meng af met de eieren
  4. Koel het deeg
  5. Rol uit op 2 mm
  6. Snij in plakjes van 3 cm bij 11 cm

Baktemperatuur 170 ˚C kap, 160 ˚C vloer.

Baktijd 15 minuten. Stoomklep dicht.

Afwerking

  1. Plak het kokosbiscuit op de compot
  2. Snij in stukken van 2,5 cm bij 10 cm
  3. Plak op het zanddeeg koekje
  4. Decoreer met mangocompot met wat verse passie vruchten pitjes
  5. Decoreer met gele chocolade decoratie en een blauwe bes

 

< Terug