blog-single-banner
  • Home
  • Nieuws
  • Denk aan vijgen voor je gerechten of drankjes!
Terug naar overzicht

Denk aan vijgen voor je gerechten of drankjes!

vijgen gerecht/drankje

Denk aan vijgen voor je gerechten of drankjes!

Vijgen zijn een heerlijke, zoete vrucht die vaak worden gebruikt in diverse culinaire creaties. Van jam tot cocktails, vijgen zijn een populaire ingrediënt in de keuken en bar.

Een goede combinatie bij zoet en hartig

Vijgenjam is niet alleen lekker op toast, brood en als topping op ijs, maar het is ook een perfecte aanvulling op kaas en crackers. Door de zoete smaak van de vijgen past de jam goed bij hartige gerechten. Gelukkig is het maken van vijgenjam eenvoudig en vereist het slechts enkele ingrediënten, namelijk vijgen, suiker en citroensap. Het koken van de vijgen en suiker tot een dikke, stroperige consistentie kan even duren, maar het eindresultaat is het waard. De rijke en volle smaak van de vijgenjam past goed bij zowel zoete als hartige gerechten. Of je het nu op toast smeert, serveert bij een kaasplankje of toevoegt aan een dessert, vijgenjam is een heerlijk zoete en fruitige lekkernij die je op allerlei manieren kunt gebruiken.

Vijgencocktails: heerlijke drankjes met een zoete twist

Vijgen zijn ook een fantastisch ingrediënt voor cocktails. Een van de populairste vijgencocktails is de "Figs in Space". Deze cocktail bestaat uit vijgenpuree, wodka, citroensap, suikersiroop en tijm. De vijgen worden gepureerd en gemengd met de andere ingrediënten om een heerlijke, verfrissende cocktail te creëren die perfect is voor een zomerse dag. De tijm voegt een kruidige toets toe die perfect samengaat met de zoete smaak van de vijgen. Een andere lekkere cocktail met vijgen is de 'Fig and Bourbon Sour'. Hierbij mix je bourbon, verse citroensap, vijgenjam en een eiwit in een shaker met ijs. Na het schudden zeef je het geheel en serveer je het in een whiskeyglas met ijs en een partje vijg ter decoratie. De vijgenjam geeft de cocktail een zoete en complexe smaak die goed past bij de warme en houtachtige smaak van bourbon.

Vijgen in alle seizoenen met FruitLife

In de Mediterrane keuken worden vijgen ook vaak gebruikt in salades, als bijgerecht bij kaasplanken en als basis voor heerlijke desserts. De mogelijkheden met vijgen zijn eindeloos en het is geen verrassing dat ze zo geliefd zijn in de culinaire wereld. Of je nu een zoetekauw bent of liever hartige gerechten eet, vijgen voegen altijd een heerlijke smaak en textuur toe aan jouw creaties. Met FruitLife vijgenpuree doe je dit het hele jaar door. Vraag een assortimentslijst aan om meer van onze producten te zien.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief:

text-image

Uitgebreid assortiment, klaar voor gebruik.

Fruit het gehele jaar door! Fruitlife heeft speciaal voor u uit de beste oogstgebieden het lekkerste en mooiste fruit geselecteerd. Het fruit is makkelijk te doseren, is lang houdbaar, heeft geen toevoegingen en is direct te verwerken.

Vraag assortimentslijst aan
© 2024 Fruitlife | Website door Addmark