blog-single-banner
  • Home
  • Nieuws
  • Verrukkelijke vijgen: van voorgerechten tot...
Terug naar overzicht

Verrukkelijke vijgen: van voorgerechten tot desserts

Fruit van de dag: ontdek de smaakvolle wereld van vijgen in de keuken

Vijgen zijn een veelzijdige en geliefde vrucht in de culinaire wereld. Ze zijn vaak te vinden in de mediterrane keuken en worden gebruikt in een verscheidenheid aan gerechten, van voorgerechten tot desserts. De vrucht heeft een zachte, sappige textuur en een zoete smaak met noten van honing, die perfect passen bij hartige gerechten en desserts.

Vijgen met kazen

Een populaire manier om vijgen te gebruiken is door ze te combineren met zachte, romige kazen zoals geitenkaas of ricotta. Dit wordt vaak gedaan in voorgerechten of op kaasplankjes. Een andere veel voorkomende manier om vijgen te eten is in een salade. Vijgen voegen zoetheid en textuur toe aan een salade en werken goed met bittere groene bladgroenten zoals rucola of radicchio.

Van Tarte Tatin tot vijgentaart met frangipane: ontdek de vele manieren waarop je vijgen kunt gebruiken in patisserie

Vijgen zijn ook een populaire keuze in de wereld van de patisserie vanwege hun zoete smaak en zachte textuur, die perfect zijn voor het maken van taarten, cakes en desserts. Een geliefd dessert met vijgen is een Tarte Tatin met vijgen, waarbij vijgen als vulling worden gebruikt in plaats van appels. Ook vijgenpuree wordt vaak gebruikt in mousses en roomvullingen, waardoor er een diepe en complexe smaak ontstaat. In gebak worden vijgen vaak gebruikt als vulling, zoals in een vijgentaart met frangipane. Hierbij wordt een deegbodem bedekt met een laag frangipane en daarop worden de vijgen gelegd voordat het geheel wordt afgebakken in de oven. Het resultaat is een heerlijk gebak met een rijke en verrukkelijke smaak, eventueel afgewerkt met een laagje abrikozengelei of glazuur.

Breng je gerecht tot leven met een vijgensaus bij vlees of gevogelte

Daarnaast worden vijgen ook gebruikt in sauzen en dressings, zoals een vijgensaus bij een stukje eend of lamsvlees, of een vijgendressing bij een salade. Hierbij wordt vijgenpuree vaak vermengd met andere ingrediënten zoals azijn, honing, mosterd en olijfolie.

Ontdek de veelzijdigheid van vijgen in de keuken met Fruitlife

Kortom, vijgen zijn een veelzijdige en smaakvolle vrucht die een prominente rol speelt in de culinaire wereld. Of het nu gaat om hartige gerechten, salades of desserts, vijgen voegen altijd een bijzondere zoetheid en textuur toe. Hun populariteit in de patisserie is niet te missen, maar ook in sauzen en dressings zorgen vijgen voor een unieke en complexe smaak. Met Fruitlife vijgenpuree voeg je deze smaak zelf toe aan jouw gerechten! Proef hem zelf en vraag een sample aan.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief:

text-image

Uitgebreid assortiment, klaar voor gebruik.

Fruit het gehele jaar door! Fruitlife heeft speciaal voor u uit de beste oogstgebieden het lekkerste en mooiste fruit geselecteerd. Het fruit is makkelijk te doseren, is lang houdbaar, heeft geen toevoegingen en is direct te verwerken.

Vraag assortimentslijst aan
© 2024 Fruitlife | Website door Addmark