blog-single-banner
  • Home
  • Nieuws
  • Fruit bij Pasen, een heerlijk begin van een mooie...
Terug naar overzicht

Fruit bij Pasen, een heerlijk begin van een mooie tijd

Fruitlife fruit in jouw (paas)recepten

Met de lente in volle gang en de zomer om de hoek, is het tijd om te genieten van het heerlijke Fruitlife fruit dat het seizoen te bieden heeft. Een van onze favoriete zomerbessen zijn rode bessen. Deze kleine, felrode bessen zijn niet alleen lekker en verfrissend, maar zitten ook boordevol voedingsstoffen zoals vitamine C, vezels en antioxidanten.

Rode bessen in een heerlijk zoet gerecht of als verfrissing in een hartig gerecht

Rode bessen kunnen op verschillende manieren worden gegeten, of het nu als tussendoortje, in een fruitsalade of als ingrediënt in een heerlijk dessert. Maar wist je dat rode bessen ook een heerlijke toevoeging zijn aan hartige gerechten?

Mijn persoonlijke voorkeur om rode bessen te gebruiken, is door ze te verwerken in een salade met geitenkaas en walnoten. De zoete smaak van de bessen gaat perfect samen met de romige geitenkaas en de knapperige walnoten. Voeg wat verse spinazie of rucola toe en je hebt een gezonde en smaakvolle salade die perfect is als lunch of lichte avondmaaltijd.

'Gewoon' een zoete verleiding

Als je zin hebt in iets zoets, kun je rode bessen verwerken in een heerlijke zomerse taart. Combineer de bessen met ander zomers fruit zoals aardbeien en perziken en bak ze samen in een luchtige cake of taartbodem. Serveer de taart met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom voor een extra feestelijke touch.

Hartige taart

Maar ook als je liever hartige gerechten eet, kunnen rode bessen een lekkere toevoeging zijn. Probeer bijvoorbeeld eens rode bessen te gebruiken als topping op een hartige taart met prei en zalm. De frisse smaak van de bessen geeft een heerlijk contrast met de zachte zalm en de hartige prei.

Rode bessen verwerkt tot een dieprode saus

Of maak een saus van rode bessen om bijvoorbeeld bij een stukje gegrild vlees te serveren. Kook de bessen met een beetje suiker en een scheutje balsamico-azijn tot ze zacht zijn, en pureer ze dan tot een gladde saus. Breng op smaak met wat zout en peper en serveer bijvoorbeeld bij een stukje gegrilde kip of varkensvlees van de bbq.

Kortom, rode bessen zijn een veelzijdig en heerlijk ingrediënt dat perfect past bij het zomerseizoen. Probeer ze eens uit in een van deze gerechten en ontdek zelf hoe lekker ze zijn!

Inschrijven voor onze nieuwsbrief:

text-image

Uitgebreid assortiment, klaar voor gebruik.

Fruit het gehele jaar door! Fruitlife heeft speciaal voor u uit de beste oogstgebieden het lekkerste en mooiste fruit geselecteerd. Het fruit is makkelijk te doseren, is lang houdbaar, heeft geen toevoegingen en is direct te verwerken.

Vraag assortimentslijst aan
© 2024 Fruitlife | Website door Addmark