blog-single-banner
  • Home
  • Nieuws
  • Frambozen in de spotlight in 2024
Terug naar overzicht

Frambozen in de spotlight in 2024

2024

Frambozen in de spotlight in 2024

Frambozen zijn een fantastische vrucht die in de culinaire wereld niet weg te denken zijn. Met hun zoete en lichtzure smaak en prachtige kleur zijn ze de perfecte keuze voor veel verschillende gerechten, zoals tartelettes, bavarois, coulis, gebak als macarons en gluhwein.

Kleurrijke tartelettes met frambozenvulling

Een tartelette is een kleine taart met een knapperige bodem en een heerlijke vulling. Frambozen zijn een veelgebruikte vulling vanwege hun unieke smaak en mooie roze kleur. Door gebruik te maken van een coulis van frambozen krijgt de vulling een extra boost van smaak en kleur.

Licht en luchtig: frambozenbavarois

Bavarois is een licht en luchtig dessert op basis van room, gelatine en fruitpuree. Frambozenbavarois is een perfecte keuze voor een zomerse dag en is gemakkelijk te maken. De bavarois wordt gemaakt met frambozenpuree, suiker en gelatine, en wordt geserveerd met verse frambozen.

Veelzijdige saus

Een coulis is een saus gemaakt van gepureerd fruit, suiker en water. Frambozencoulis is een veelzijdige saus die kan worden gebruikt als topping voor ijs, yoghurt of panna cotta. Het is een geweldige manier om de unieke smaak van frambozen te benadrukken en te genieten van hun levendige kleur.

Gebak met een zoete twist: frambozenmacarons en -taarten

Gebak zoals macarons en taarten zijn ook populair met frambozen als hoofdingrediënt. Het toevoegen van frambozen aan macarons geeft deze Franse lekkernijen een prachtige roze kleur en een heerlijke smaak. Taarten met frambozen zijn perfect voor speciale gelegenheden en geven een heerlijk zoete smaak.

Verwarmende gluhwein met frambozen

Ten slotte mag gluhwein met frambozen niet worden vergeten. Dit verwarmende drankje is perfect voor de wintermaanden en wordt traditioneel gemaakt met rode wijn, kruiden en suiker. Door frambozen aan het recept toe te voegen, krijgt de gluhwein een fruitige twist die het extra lekker maakt.

Kortom, frambozen zijn een fantastische keuze voor een breed scala aan gerechten, van zoete desserts tot verwarmende dranken. Hun unieke smaak en kleur maken ze onmisbaar in de culinaire wereld. Proef deze zelf en vraag een sample aan!

Inschrijven voor onze nieuwsbrief:

text-image

Uitgebreid assortiment, klaar voor gebruik.

Fruit het gehele jaar door! Fruitlife heeft speciaal voor u uit de beste oogstgebieden het lekkerste en mooiste fruit geselecteerd. Het fruit is makkelijk te doseren, is lang houdbaar, heeft geen toevoegingen en is direct te verwerken.

Vraag assortimentslijst aan
© 2024 Fruitlife | Website door Addmark