blog-single-banner
  • Home
  • Nieuws
  • Merry Christmas and a fruitful New Year
Terug naar overzicht

Merry Christmas and a fruitful New Year

Vrolijk kerstfeest en een fruitig nieuwjaar

Kiwi is een veelzijdige fruitsoort die zich goed leent voor verschillende culinaire toepassingen. De zachte, zoetzure smaak en sappige textuur van kiwi kunnen een bijzondere twist geven aan zowel zoete als hartige gerechten.

Kiwi als verfrissende toevoeging in saladedressings

Een klassieker is de kiwi in fruitsalades en smoothies, waarbij de zoetheid van de kiwi goed samen gaat met andere tropische vruchten zoals ananas en mango. Maar ook in meer hartige gerechten kan de kiwi goed tot zijn recht komen. Zo kan het gebruikt worden als garnituur in een frisse salsa bij visgerechten, of als smaakmaker in een dressing voor een zomerse salade.

Malse marinade

Een bijzonder gebruik van kiwi is in de moderne moleculaire gastronomie. Kiwi bevat van nature het enzym actinidine, dat eiwitten kan afbreken en daarmee kan zorgen voor een zachte textuur van vlees. In de keuken kan kiwi daarom gebruikt worden als marinade voor vlees, waardoor het malser wordt.

Sorbet als ideaal zomers dessert

Een ander gerecht waarin kiwi een hoofdrol speelt is de kiwisorbet. Door het hoge gehalte aan pectine, een bindmiddel dat van nature voorkomt in fruit, kan kiwi gebruikt worden om sorbets te maken met een stevige textuur en een mooie heldere kleur. Het is een ideaal dessert voor warme zomerdagen.

Zoete jam

Tot slot is kiwi ook geschikt voor de zoete keuken. Het kan gebruikt worden in taarten en cakes als extra smaakmaker, of als basis voor een heerlijke jam. De kiwi-jam is een delicatesse die steeds meer aan populariteit wint in de gastronomie. Het hoge vitamine C-gehalte van kiwi zorgt bovendien voor een natuurlijk conserveermiddel in de jam, waardoor het langer houdbaar is.

Kiwi het hele jaar door

Kortom, kiwi is een bijzondere fruitsoort die in de culinaire wereld op verschillende manieren gebruikt kan worden. Of het nu gaat om een frisse fruitsalade, een zomerse sorbet of een smaakvolle marinade, de kiwi voegt een unieke smaak en textuur toe aan gerechten en verdient daarom zeker een plaats in de keuken. Met FruitLife IQF kiwischijfjes en kiwipuree geniet je het hele jaar van deze mooie vrucht. Vraag aan sample aan als u geinteresserd bent of kijk naar onze andere producten op de assortimentslijst.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief:

text-image

Uitgebreid assortiment, klaar voor gebruik.

Fruit het gehele jaar door! Fruitlife heeft speciaal voor u uit de beste oogstgebieden het lekkerste en mooiste fruit geselecteerd. Het fruit is makkelijk te doseren, is lang houdbaar, heeft geen toevoegingen en is direct te verwerken.

Vraag assortimentslijst aan
© 2024 Fruitlife | Website door Addmark